Protetika

S pomočjo zobne protetike pripomoremo k obnovi in vzdrževanju ustnih funkcij, videza in zdravja bolnikov, ki imajo težave s pomanjkanjem zob ali so utrpeli poškodbe. Enostavno in brez bolečin lahko natančno nadomestimo manjkajoče ali poškodovane zobe.

Digital Smile – kako do novih zob?

V Gdentalu vas spremljamo in usmerjamo na vsakem od šestih korakov do čudovitega nasmeha, ki vam bo še desetletja v veselje in zadovoljstvo:

1. prvi, brezplačni pregled,
2. načrt zdravljenja,
3. realističen vizualni prikaz – »predogled« stanja in videza ustne votline po zaključku zdravljenja,z izdelavo realnega modela pričakovanega izgleda,
4. ocena stroškov in izdelava predračuna,
5. izvedba zdravljenja in naposled …
6. navdušen ter zadovoljen pacient.

Biokompatibilne cirkonijeve prevleke

Cirkonij je tehnologija prihodnosti zobozdravstva, saj omogoča izdelavo prevlek in mostičkov popolnoma naravnega videza. Poseg je skoraj neopazen celo za najboljšega poznavalca. V čem je skrivnost? Do zdaj smo pri izdelavi kovinsko-keramične prevleke na zobeh potrebovali kovinsko zlitino, ki je pokrila zobni krn in na katero so tehniki nanesli keramiko. Kovina je dajala mostičku trdnost, keramika pa dokončno obliko in barvo zob. Vendar pa je bilo že zaradi kovine v podlagi opaziti, da zobje niso vaši, naravn. Cirkonske prevleke vse to spremenijo.

Prevleke iz cirkonija predstavljajo velik napredek v zobozdravstvu. Omogočajo namreč izdelavo močnih in visokoestetskih monolitnih cirkonijevih prevlek, brez katerih si danes ne moremo več predstavljati estetske protetike in bleščečega nasmeha.

Cirkonij je izjemno trden naraven in obstojen material ter nadomešča kovino. Je biokompatibilen in ne vsebuje kovine, ki bi povzročala elektrokemijsko reakcijo. Tako vam bo zobozdravnik pri izdelavi prevleke ali mostička zdaj namesto kovine, ki lahko povzroča tudi alergične težave, raje svetoval cirkonij.

Glavna odlika zobnih prevlek in mostičkov iz cirkonija je, da se po videzu ne ločijo od videza naravnih zob, hkrati pa jih odlikuje izjemna čvrstost. Pomembno pri tem je še, da pri pripravi zoba za prevleko zobozdravnik odstrani mnogo manj zobne mase, kot je bilo to potrebno do zdaj.